Új klíma a munkahelyre

Az olajfutár ügyfél szolgálatán sem mindig könnyű az élet. A folyamatos telefonálás és irodai munka is ugyanúgy ki tudja fárasztani az embert, mint például maga a konkrét kiszállítás. Főleg a nyári napok az igazán megterhelőek. Az iroda elhelyezkedése miatt mindig hatalmas a kánikula. Próbálkoztunk már mindenfélével, szellőztetéstől kezdve ventilátoron át bármivel ami eszünkbe jutott. Semmi sem használt igazán.

Egyik ilyen nyári napon, mondtuk a főnöknek, milyen jó lenne, ha lehetne klímát beszerelni az irodába. A munka is sokkal könnyebben menne, és mi sem kapnánk hőgutát, nem utolsó sorban. Szóval több szempontból is megérné a dolog. Erre azt mondta, hogy ha találunk olyat ami jó és olcsó, vele meg lehet beszélni a dolgot, úgyis fejleszteni akart most a cégben.

Elkezdtünk hát keresgélni az interneten, hogy megtaláljuk a tökéletes légkondicionálót, ami nekünk kell, és a legjutányosabban jön ki. Közben elkezdtünk elvárásokat állítani. Hogy azért jó lenne ha nem lenne olyan hangos. Vagy ha tudna páramentesíteni például. Jó hosszú lett a lista, a végén már úgy tűnt, soha nem fogunk rendes klímát találni, és így mindig viselnünk kell majd a meleget.

Aztán hirtelen, megtaláltuk az rcool multi klímáit. először nem akartunk hinni a szemünknek. Tényleg megtaláltuk amit kerestünk? Tényleg megvan a tökéletes klíma, amire vágytunk? És igen! A multi klíma pont az volt amit szerettünk volna.

Ami nekem a legjobban tetszett, az a wi-fi vezérlés. Mert ez nagyon kényelmessé teszi az egészet. Hiszen gondoljunk csak bele: a munkába menet már be tudjuk állítani hogy milyen hőfok várjon minket amikor megérkezünk. Így nem kell hosszan várakozni, hogy végre elviselhető idő legyen. Persze ha előre tudjuk hogy mikorra megyünk, lehet használni a 24 órás időzítést is, de így az aktuális kényelmünkhöz tudjuk alakítani a hőmérsékletet.

A többiek is el voltak ragadtatva a sok extrától, mint az extra csendes üzemmód, a 4 irányú automata légbefúvás, a turbo hűtés üzemmód, az öndiagnosztika, az intelligens leolvasztás, a mosható porfilter.. és még sok sok más.

Azonnal el is meséltük a főnöknek. Aztán meglátta az árat, és összehúzta a szemöldökét. “Ugye tudjátok hogy ez igazából nem ennyibe kerül?”- kérdezte. Elkezdett magyarázni a beépítési költségről, meg minden járulékról, ami eszébe jutott. Mondtuk neki, hogy nem, és ez a legjobb! A beépítés, a szükséges kellékek, a kiszállítás, és a végfelhasználói tanúsítvány már benne van az árban! Ezen ő is elámult.

Mutogattuk neki a funkciókat a kiválasztott csomagunkon. Hosszas gondolkodás után multi klíma mellett döntöttünk, ami 2 belső egységet tartalmazott az árban, meg egy külsőt. A főnök alaposan szemügyre vette a dolgot, és elégedetten bólintott. “Jó lesz” – mondta. Erre mi is megörültünk. Innentől végre kellemes idő lehet az irodában nyáron is.