Nem akarok többé olajakról beszélgetni – engem a menyasszonyi ruhák érdekelnek

A pasim folyamatosan csak olyan témákról hajlandó velem beszélgetni, ami engem nem érdekel. Egy olajakkal foglalkozó cégnél dolgozik, és ha hazajön a munkából, egész este azt hallgatom, hogy milyen olajak vannak, és milyen géphez melyik kell. Persze, vannak barátnőim, akikkel csacsoghatok a lányos dolgokról, de néha jól esne, ha vele is tudnék ilyenekről beszélgetni.

Persze, azt nyilván nem várom el, hogy műkörmökről, vagy frizuratrendekről társalogjunk, bár nem hiszem, hogy rosszabb lenne neki, mint nekem olajakról beszélni.

De ott van például, hogy már lassan fél éve a menyasszonya vagyok, és én már tervezem az esküvőt, de bármikor szóba hozom a témát, ő akkor is áttereli az olajakra.

A múltkor is, mondtam neki, hogy olyan szép menyasszonyi ruhák vannak az egyik weboldalon, amit találtam, nézze már meg velem őket, hogy neki melyik fazon tetszik, de neki erről is eszébe jutott a saját témája, és egész délután erről kellett beszélgetnünk. Pedig ez neki is fontos kellene, hogy legyen, hiszen ő fog ott állni, ő fog elvenni feleségül. Most komolyan mindegy neki, hogy hogy nézek ki ott mellette? Tényleg olyan nagy fáradság megnézni a kedvemért néhány ruhát? És minden pasi ilyen vajon, vagy csak őt nem érdekli ez?

Komolyan, nem vagyok egy hisztis nő, de mostanában emiatt nagyon elbizonytalanodtam, hogy tényleg kell-e ez nekem egész életemben. Mert nagyon jó ember, ez nem vitás, mindenem megvan mellette, amire szükségem van, kivéve a beszélgető társat, mert abban nagyon egyoldalú, és nekem ez már így kezd egy kicsit ijesztővé válni.

Félek, mi lesz ennek a vége. Egyszer majd besokallok és felállok. Próbálnék én beszélni vele, de a fentebb ismertetett okokból ugyebár azt nem lehet. Ti mit tennétek a helyemben? Van valakinek esetleg valami mentő ötlete, mielőtt bekattanok teljesen? Vagy ez marad így és nekem meg kell barátkoznom ezzel a gondolattal, hogy így fogunk élni örökké mi ketten? Segítsetek!