Nem várt konkurencia

Már egy ideje stabilan halad az üzlet, kisebb hullámvölgyektől eltekintve felfele ível a kenőanyag-forgalmazás a benzinkúton. Néha azért hiányzik a kutas élet, amikor még nem foglalkoztam forgalmazással, csak a kúton voltam egész nap.

Mióta megtaláltuk azt az olajat, amit legszívesebben forgalmazunk, nem is ütköztünk ilyen téren komolyabb akadályba. Aztán az egyik törzsvásárlónk, aki mindig nálunk vesz mindent az autójába, meglepett minket. Már hoztam volna neki a szokásos pakkot, amit beletöltünk ilyenkor a járgányba, mellé az illatosítót és a mosó felszerelést, amikor megállított. Csak az olajat kéri, a többit megoldja maga, mondta. Kiderült, hogy talált egy oldalt, ahol fent van egy csomó számára érdekes apróhirdetés. Innen szerez be már szinte mindent, vett is otthonra valami szuper autómosó szettet. A felesége is szinte csak innen vásárol, mert sokkal olcsóbb, mint elmenni az áruházba. A gyerekruhákon spórolnak a legtöbbet, mert így másodkézből feleannyi minden, mint újonnan, és a gyerek úgyis hamar kinövi. Ha jó állapotban marad valami, az visszakerül majd apróhirdetésként a terveik szerint.

Én mindig örülök a vásárlóim boldogságának, de nem gondoltam volna, hogy az autómosásban is konkurenciám lehet majd egy apróhirdetéseket összegyűjtő oldal. Persze az is lehet, hogy a kút helyett egyszer majd én is a nextapro.hu-n adom majd el az olajat.