A szerencse a Mannol olajat sodorta az utamba

A kenőanyag forgalmazás nem éppen a legegyszerűbb szakma, hogy őszinték legyünk. Nagyon sok irányba kell figyelni, képben lenni az újdonságokkal, ráadásul mindeközben nagyon jól tudod, hogy a te boltod csak egy icipici kis porszem ebben a hatalmas gépezetben. Nem is igazán mondanám diadalmenetnek a történetet, mindig igyekeztem keresni a mellékszálakat, hogy esetleg milyen lehetőségeket tudnék ezen szakma vagyis üzletág mellett még kipróbálni, megélni belőle de azért összességében mindig visszatértem a klasszikus verzióhoz.

Alapvetően egy benzinkutam van, ahol bizony nagyon sok mindenre kellett figyeljek már a kezdetektől fogva olyannyira, hogy mára olyan mértékűre emelkedett a helyi törzsközönségünk, hogy már nevezhetem magamat benzinkutas mellett olaj forgalmazónak is. Ez főként annak köszönhető, hogy amikor elkezdtünk gondolkozni, hogy melyik céget lenne érdemes egyedüliként forgalmaznunk akkor szembe jött velem a Mannol nevű vállalat és az ő termékeik. Nem mondom, hogy azonnali hatállyal beleszerettem nyilván, azonban úgy éreztük, hogy érdemes lenne tenni vele egy próbát mert többen is örömüket fejezték ki, hogy felbukkantak nálunk a Mannol olajok. Szerencsére gyorsan jöttek a pozitív visszajelzések, amik arra a megállapításra hoztak minket, hogy a legjobb ha ezzel a céggel szerződünk le. Mivel egy alapvetően kicsi kútról beszélünk nyilván ennek semmilyen komoly hatása nincsen a Mannol cég működésére, mi azonban örömmel vettük, hogy egy olyan cég kenőanyagait tudjuk adni a vásárlóinknak, akik bizonyították, hogy érdemes beléjük fektetni a bizalmunkat. Szép lassan elkezdett terjedni a helyi gazdák és egyéb sokat autózó, traktorozó emberek körében, hogy nálunk kapható Mannol olaj. Ennek a hatására aztán elkezdtek egyre többen jönni azok közül is, akik szimplán csak elvitelre vittek mondjuk a gazdaságukba, nem feltétlenül jártak hozzánk tankolni korábban. Ez több szempontból is nagyon jó, hiszen egy új vásárlói rétegünk jelent meg ezzel, arról nem is beszélve, hogy közülük egyre többen kezdtek el visszajárni hozzánk már rendes tankolásra is, ami egyáltalán nem egy hátrányos szempont!

A céget persze nem csak ennek köszönhetően kezdtük el egyre jobban beindítani, de vitathatatlan tény, hogy a Mannol olajoknak komoly szerepük volt benne, elvégre is ezzel egyfajta védjegyet tudtunk szerezni. Szerencsére az ilyen kis közösségekben gyorsan terjednek az olyan hírek, minthogy valahol felbukkant egy jó minőségű termék, ami kisegítette valaki munkáját, gazdaságát így nem kellett sokat várnunk, hogy egy alapvető növekedés álljon be a forgalmunkban. Mostanra elkezdtünk már viszonylag derűlátón tervezni a jövőre nézve. Engem már egyáltalán nem vonz az a lehetőség, hogy esetleg kilépjek a szakmából és eladjam a kutat, mert ennek köszönhetően sokkal nagyobb öröm lett az itt töltött időm is. Remélem, hogy fent tudjuk tartani ezt a fejlődést valamilyen szinten és akkor nagyszerű kilátásaink lesznek a jövőre nézve!