Kis autó szerelő

Egyik nap azon gondolkoztam, mi akartam lenni kisgyerek koromban, és hogy ebből mi teljesült meg. Örömmel tapasztaltam hogy gyerekkori vágyaim legnagyobb része teljesült. Csak űrhajós nem vagyok még, arra még gyúrni kell egy kicsit. Aztán amikor az unokahúgom átjött hozzám a hétvégén, tőle is megkérdeztem hogy mi akar lenni.

Imádni való unokahúgom van. Most 7 éves. Gyönyörű kis csaj, hosszú szőke haja van nagy kék szemekkel. Nagyon kedves és segítőkész, mindenhol sürög forog. Szóval megkérdeztem tőle, hogy mi akar lenni. Gondoltam, majd hercegnőt mond, vagy valami konvencionális dolgot, amit a kislányok szoktak. De nagyon meglepődtem, amikor azt mondta, autózni szeretne. Nem értettem elsőre hogy mit is ért autózás alatt. Aztán elmagyarázta, hogy amikor versenyeznek az autók, nagyon gyorsan megjavítják őket, és ő is ezt szeretné. Ahaaa, szóval forma1- mondtam. Bólogatott hogy igen. Megkérdeztem hogy ha már forma1 miért nem pilóta akar lenni? Erre azt mondta hogy a javítás izgalmasabb.

Tényleg imádom az unokahúgomat. Egy ilyen válaszra aztán tényleg nem számítottam. Mindig meg tud lepni. Mondjuk sejthettem volna, otthon mindig nézik a tévében a nagyobb versenyeket, de nem tudtam hogy ennyire érdekli a dolog. Igaz, tényleg lenyűgöző, hogy milyen gyorsak a kiállások és a kerék cserék. Teljesen belelkesedett hogy beszélhet a témáról, és én is belelkesedtem persze vele együtt.

Miután elment, megjegyeztem magamnak a dolgot. És elkezdtem gondolkozni, hogyan segíthetnék neki elérni a célját. Közeleg a 8. születés napja, mondjuk vehetnék neki valami témába vágó könyvet. A képek biztos tetszenének neki, de egy könyv mégiscsak unalmas dolog. Még csak most tanul olvasni, és a szakszövegek túl bonyolultak lennének neki. Szóval elkezdtem keresgélni a neten, hátha találok valamilyen menő ajándékot, ami tetszene neki.

Találtam egy jó kis játék webshopot, ahol rengeteg játék közül lehetett válogatni. Mindenféle társastól elkezdve plüssökön át a babákig minden megtalálható. Az unokahúgom sosem volt egy babás típus, tehát azt a lehetőséget kilőttem. Plüsse rengeteg van, még egyel már nem tudna mit kezdeni, csak foglalja majd a helyet a szekrényben. Nézegettem az építők és az autók között, amikor megláttam egy fém építő szettet. Pont 8 éves kortól ajánlják kreatív gyerekeknek. Tehát tökéletes választásnak tűnt. Versenyautót lehetett belőle összeszerelni kis csavarok és fém alkatrészek segítségével. Az elkészült mű nagyon menőn nézett ki piros és kék színeivel. Igazán komoly építménynek ígérkezett. És minden szükséges kellék volt a dobozban. Nem is keresgéltem tovább, úgy éreztem, megtaláltam a tökéletes ajándékot. Meg is rendeltem gyorsan. Az oldal használata egyszerű és átlátható volt, ez nagyon tetszett.

Telt, múlt az idő, elérkezett a nagy nap. Hivatalos voltam a szülinapi buliba, a család többi tagjával együtt. Mindenki nagyon izgatott volt. Ettük a rengeteg sütit és teáztunk meg beszélgettünk. Az unokahúgom csak úgy ragyogott és nagy szemével kíváncsian nézett mindenkire. Én is izgultam, vajon fog-e neki tetszeni az ajándék? Amikor odaadtam neki szépen megköszönte. Miközben bontogatta, figyeltem mi lesz a reakciója. Nagyon tetszett neki! Azonnal ki is szedte a fém építő alkatrészeit és alaposan megvizsgálta őket. Mondtam hogy emlékeztem ám arra, hogy mi szeretne lenni ha felnő, és ezen gyakorolhatja addig az autó szerelést. Ennek még jobban örült, széles vigyorral szemlélte az ajándékát. Aztán egész délután ezzel játszott.

A nagymama odajött hozzám sütizés közben. Megkérdezte, hogy miért adtam fiú játékot egy kislánynak. Elmeséltem neki a beszélgetésünket arról, hogy mennyire is érdeklik a versenyautók, és milyen izgatottan mesélt a dologról. És hogy szerintem nem csak a fiúk építhetnek, hiszen ma már rengeteg műszaki munkakörben vannak lányok. Én is nő vagyok és egy olaj futár cégnél dolgozom. És hálás lehetek hogy kiskoromban biztattak arra, hogy azt csináljam amit szeretnék.

Összességében nagyon boldog voltam hogy rátaláltam erre a weboldalra és a fém építőkre, mert hatalmas öröm volt látni a csillogást az unokahúgom szemében. És nem csak szórakoztató, hanem kreatív folyamat a játék, fejleszti a kézügyességet, a kitartást és  a koncentrációt.