A szerelőm adott tippet az új babakocsihoz

Mára már elég sokat tudok a különböző motorolajokról, és hogy melyik típus milyen motorhoz a legjobb, például konkrétan az én kocsimban mivel lehet elérni az ideális teljesítményt. Az olajcserét még így is néha a szerelőre bízom, még akkor is, ha én is meg tudnám már csinálni.

Persze nem csak olajcseréért szoktam ilyenkor beugrani a szerelő üzletbe. Időről időre szeretem átvizsgáltatni a kocsimat, azért mégis csak jobb, ha egy igazán hozzáértő nézi meg, mint ha egy olyan amatőr, mint én kezdi el bütykölni. Főleg télen fontos, hogy odafigyeljünk arra, hogy az autónkkal minden rendben legyen. Például olyan fontos teendő, amit illik a tél kezdetén megcsináltatni, az a nyári gumik lecserélése téli gumikra. Így máris sokkal biztonságosabban tudunk közlekedni a csúszós utakon, és megelőzhetjük a baleseteket.

Tehát éppen a múlt héten voltam benn a szervizben, hogy ellenőriztessek pár dolgot, mert a motornak mostanában olyan fura hangja volt, ha a kocsival nagyobb útra mentünk. Már van is egy bevált szerelőm, aki általában foglalkozik az autónkkal. Mivel néha sokat kell várakozni, ilyenkor beszélgetni is szoktunk. Ő is régóta ismer már, és olykor ő is beszél a családjáról meg a gyerekeiről. Kiderült, hogy mind a kettőnknek van egy egy éves lánya, és amikor találkozunk, mindig összehasonlítjuk, a két csecsemő hogyan fejlődik, melyik mit tanult meg éppen.

Új szülőként hajlamos az ember folyton a gyerekéről beszélni, de ez érthető. A múltkor éppen azt magyaráztam a szerelőmnek, hogy szeretnénk lecserélni a régi babakocsinknak, mert annak már kijárnak szinte a kerekei, nem lehet rendesen tolni, és ez a gyerekre nézve túl biztonságos. De akkor már ha beruházunk egy új darabra, akkor olyat akarunk, ami átalakítható, és később is tudjuk majd használni, amikor Sára nagyobb lesz. Na meg az se ártana, ha nem lenne túl súlyos, mert sokszor éppen a nejem viszi a gyereket sétálni vagy az orvoshoz, és fel kell tudnia emelni, vagy be kell tudnia rakni segítség nélkül is a kocsiba.

A szerelőm végighallgatta a sirámomat, hogy mivel kisvárosban élünk, nincs túl sok bolt, és hiába jártuk végig a baba boltokat, nem találunk olyan kocsit, ami éppen a mi igényeinknek megfelelő lenne. Aztán azt mondta, hogy ők is nem rég vettek a kocsit, és ők tudnak egy olyan boltot, ahol többféle modell is található, és minőségi darabok. A legjobb pedig, hogy az országba bárhová kiszállítják, és a 100.000 ft-os vásárlás fölött ingyenes is a kiszállítás.

Ezután a nejemmel meg is néztük a bolt oldalát, és valóban sok olyan típusú babakocsi volt fenn, ami pont megfelelt volna nekünk. A nejemnek persze az is fontos szempont volt, hogy többféle színben is kapható, a textil és a váz színét is lehet variálni. Valamint ezeket a modelleket nem csak most tudjuk használni, hanem évekig, egészen addig, amíg Sára el nem kezd magától járni. Ugyanis ezt a típust át lehet alakítani sport babakocsivá is. Emellett sok mindent lehet állítani rajta, például a lábtartót, a fogantyút, az ülőrészt is lehet állítani.

Ráadásul van külön garanciális ügyintézés, ha bármi gond lenne később a termékkel. Mivel elég meggyőző volt az oldal, rendeltünk is egy kocsit. Meglepően gyorsan ki is hozták, és teljesen elégedettek vagyunk vele. Az ember nem szívesen vesz nagy értékű dolgokat a neten, de ebben az esetben jól sült el a dolog. Sokkal egyszerűbb volt elhozatni, mint elautózni egy nagyobb városba, ahol lehet, hogy nem is találtunk volna olyan kocsit, ami tetszett volna. Ez a multifunkciós babakocsi pedig pont olyan, amilyet akartunk, és még sok évig tudjuk használni. Sőt, ha vállalunk a jövőben még egy gyereket, majd ő is használhatja. Az ilyen minőségi darabok általában sokáig jó állapotban maradnak.

Meg is fogom köszönni a szerelőnek a tippet, amit adott, ha legközelebb arra járok. Ezért érdemes nem csak rohanni egyik helyről a másikra, hanem egy kicsit el is beszélgetni az emberekkel, mert ki tudja, talán éppen a bolti eladótól kapsz egy jó tanácsot, ami megoldja az éppen aktuális gondodat.