Autószerelés kényelmesen, utána pezsgőfürdő

Az autószerelés alapjait édesapámtól tanultam. Már gyerekkoromban mindig ott voltam mellette, amikor valamit szerelt az autónkon. A mai modern autókon nem lehet minden apró problémát házilag megoldani, mivel bonyolult elektronika vezérli a legtöbb dolgot. Az olajcsere azonban az, amit mindig saját kezűleg végzek.

Ha látom, hogy közeleg az olajcsere ideje, akkor megrendelem a szokásos motorolajat egy webáruházból. Házhoz is szállítják, így nekem emiatt nem is kell sehova menni. Fejből tudom, hogy milyen viszkozitási indexű olaj kell az autómba. Mivel nagyon lelkiismeretes vagyok, főleg ilyen téren, így mindig teszek adalékanyagot is a motorolajba. Azért is van rá szükség, mert már idősebb a kocsim, nem árt egy kis támogatás a motornak. Az ideális motorolaj adalék, plusz védelmet nyújt a motornak. A hidegindítás is kevesebb gondot okoz, és csökken az olajfelhasználás.

Az autószerelés fárasztó munka, elzsibbadnak az ember végtagjai. Otthon szerencsére ki is tudom pihenni az ilyen fáradalmakat. Pár óra munka után, beülök a jacuzzi medencébe ralaxálni. A meleg vízben ellazulnak az ember izmai, és már meg is feledkezik a fáradalmakról. Egy fél óra a medencében, és máris új erőre kapok. Azért annyira nem, hogy folytassam az autószerelést, inkább befekszem az ágyba ilyenkor. A pezsgőfürdő után mindig nagyon jókat szoktam aludni.

Ahogy az autót, úgy a jacuzzi-t is rendszeresen karban kell tartani. Évi egy nagy karbantartás mindenképpen ajánlott. A medencét azonban, mégsem vihetem el a szervizbe, de szerencsére, vannak vállalkozók, akik ilyen szolgáltatásokat nyújtanak. A jacuzzi szervizt végző szakember házhoz jön. Telefonon lehet előre időpontot egyeztetni. A szükséges karbantartáson kívül, beüzemelést és téliesítést is végeznek.

A jacuzzi alapos tisztítása, a fúvókák és a szűrő kiszerelését is megköveteli. Ezekre nem tudok időt és energiát fordítani, ezért bízok meg egy profit. Az autóval szívesen foglalkozok, akár napokon keresztül is, viszont a jacuzzi jelentse csak a pihenést, nem akarom azt is szerelgetni. A megfelelő higiénia viszont elengedhetetlen, így arra mindig odafigyelek, hogy szép tiszta maradjon a víz. Nem eszünk, iszunk a medencében. A használat után pedig, lefedjük, hogy a szél ne hordja bele a port vagy a leveleket. Ha mégis belekerül valami, akkor van otthon erre a célra egy tisztító hálóm. Azzal szoktam levadászni a víz felszínén lebegő, oda nem illő dolgokat. Ősszel szokott ez inkább gondot jelenteni. Amikor még szeptemberben jó idő van, rendszeresen használjuk a jacuzzi-t. A vénasszonyok nyara tökéletes időt nyújt a kikapcsolódásra.

Egy hosszú nap után, megérdemli az ember, hogy lazítson egy kicsit a pezsgőfürdőben. Olvasgatni is szeretek itt, a feleségem szokott szólni, ha bent felejtem magam a medencében. Volt, hogy órákat ültem benne, ez azonban, nem egészséges. A túl meleg víz miatt sem, és a bőr is kiszárad. Utána mindig bekenem magam testápolóval, mert a víz klórtartalma szárítja a bőrt. Nem teszek pedig, túl sok tisztítószert a vízbe. De minimális mennyiségre szüksége van, hogy ne szaporodjanak el a baktériumok. Abból ugyanis, komoly bajok lehetnek. A meleg vízben, súlyos fertőzéseket okozó organizmusok szaporodhatnak el, ha nem gondoskodunk, a rendszeres tisztításról. A jacuzzi vize pezseg, és amúgy is párolog, így belélegezzük a vízpárát. Ha elszaporodnak a bacik, akkor a vízpárával együtt, azokat is beszívjuk. Oda kell figyelni a higiéniára. Nem bonyolult dolog, ha egy szakemberre bízzuk a karbantartást, akkor nem lehet gond. Nyugodtan dőlhetünk hátra, és élvezhetjük a kényeztetést. Nem kell kimozdulnunk sem otthonról. Bőven megtérül egy medence ára és fenntartási költségei, ha azt vesszük figyelembe, hogy mennyibe kerülne egy fürdő belépő minden hétvégén az egész családnak.

Otthon, a munka után egyből jöhet a kikapcsolódás, nem kell ezért elutazni sehova. Pont akkora medencénk van, hogy ketten kényelmesen elférünk benne. Néha, ha igazán nyugalomra vágyok, akkor jobb egyedül üldögélni benne és csak élvezni a madarak csiripelését. Tökéletes kikapcsolódás, ilyenkor nem zavar senki.